Bouw uw eigen online community

Sharing is caring

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan en ontvang social media tips & tricks direct in uw inbox!

Gratis nieuws & tips


Bouw uw eigen online community

Wilt u actief kunnen praten met de mensen uit uw doelgroep? Waar kan dat nou beter dan in uw eigen online community! Een online community is een ideale manier om direct contact te leggen met uw fans en een band met hen op te bouwen. Maar hoe creëert u een effectieve en succesvolle online community? Elk begin is lastig, ook wanneer u begint met bouwen aan een online community. U wilt natuurlijk een betere, meer doelgroepgerichte organisatie worden met een sociale klantenservice en leuke informatie. Woeler helpt u graag bij deze moeilijke start. Door u te promoten in een groot bereik van ruim 100.000+ fans, maakt u gegarandeerd een vliegende start. 

Val op

Waarschijnlijk bent u lang niet de enige die een online community wil starten binnen uw branche. Dus zorg ervoor dat u onderscheidend bent. Inventariseer eerst wat uw community zo uniek maakt, probeer hiermee in te spelen op de behoefte van de consument en uw doelgroep. Heeft u als specialisme het leveren van maatwerk chalets? Dan kunt u ervoor kiezen de rol van de expert aan te nemen. Maar denk als hoteleigenaar ook eens aan het creëren van een romantisch platform. Niet enkel promotionele berichten maar een platform waarbij de fans hun vragen kwijt kunnen of gewoon hun hart kunnen luchten.

Neem daarnaast ook altijd eens een kijkje bij de concurrentie, hoe kunt u van hen verschillen? Vindt u het lastig om dit te bepalen? Dan geeft Woeler u graag advies. Met onze jarenlange ervaring met momenteel ruim 170 klanten weten wij vaak goed te achterhalen waar uw bedrijf mee uitspringt.

Vliegende start

Er zijn natuurlijk genoeg bedrijven die met liefde uw social mediakanalen uit handen nemen. Waarom zou u dan voor Woeler moeten kiezen, hoor ik u denken. Woeler onderscheidt zich door haar bereik van 100.000+ fans/volgers. Met één bericht bereikt u niet tientallen maar gelijk honderdduizenden mensen. Dat betekent dat u in no time een actieve community heeft staan met duizenden relevante fans. Geen jarenlange inspanningen om een bereik voor uw merk op te bouwen maar een simpele promotiecampagne in het Woelerbereik waardoor u binnen enkele weken van start kunt gaan. 

Voorbeelden

Verschillende bedrijven van uiteenlopende branches zijn met ons de samenwerking aangegaan. Wij zullen u dan ook enkele voorbeelden geven over hoe snel de groei kan gaan.

In een maand tijd is het Facebookaccount van HottubSelect van 5.700 naar 25.812 fans gegroeid. Één van de promotieberichten ging zelfs viraal met een bereik van 560.000 mensen. Dit bericht werd dan ook door ruim 11.000 mensen gedeeld. Tuincentrum de Boet steeg met maar liefst +5.000 nieuwe fans in een week en werd daarbij door 855.000 mensen gezien. Maar ook Livengo, een beddenspecialist, steeg in één week met +7.000 fans. Er werd zelfs ruim 3.500 keer in één dag op de link in het promotiebericht geklikt. Deze voorbeelden geven ook de diversiteit aan van onze klanten weer. Online community building is dus voor bijna ieder product geschikt.

Wilt u ook in een recordtempo uw online community uitbouwen? Neem dan eens contact op met een van onze media-adviseurs.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvend een adviesrapport aan of neem contact op met één van onze strategen.

Gratis adviesrapport aanvragen >