Facebook live video

Sharing is caring

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan en ontvang social media tips & tricks direct in uw inbox!

Gratis nieuws & tips


Facebook Live video

Video’s worden steeds belangrijker op social media. Ook Facebook is fan van video’s. Dit type media zorgt vaak voor een groter bereik. Als Facebook-gebruiker kun je al een tijdje live gaan met Facebook-video’s. Sinds enige tijd worden live video’s ook ingezet om polls te houden. Vanwege de populariteit van deze functionaliteit vonden wij het de hoogste tijd voor een blog.Twee vormen

Live video wordt op Facebook op twee manieren ingezet: direct vanaf je smartphonecamera en in de vorm van een poll. Hieronder beschrijven we beide vormen en de voordelen ervan.

Live video

Een live video op Facebook is een video die je tijdens het filmen met je smartphone direct doorstuurt naar je Facebook-tijdlijn. Hier zijn geen ingewikkelde stappen voor nodig, het is met een paar drukken op de knop voor iedere mobiele Facebookgebruiker realiseerbaar.

Video-poll

De standaard polls van Facebook kennen we al een tijdje. Sinds enige tijd worden ook steeds vaker polls in videovorm ingezet. Dit ziet eruit een afbeelding die als video wordt afgespeeld. Doordat Facebook haar gebruikers sinds dit jaar de mogelijkheid geeft om met een van de zes gevoelsemoticons te reageren, kunnen deze gebruikt worden om te stemmen op de polls. Een video-poll blijft actief zolang je de computer waarmee je de video streamt ingeschakeld blijft. De video blijft maximaal 4 uur actief.  

Voordelen

Waarom is het inzetten van live video zo interessant?

  • Het vergroot je bereik

Een deel van je volgers op Facebook krijgt een melding dat je live bent op Facebook. Ook zorgt een live video vaak voor een groot bereik doordat er veel interactie plaatsvindt. Daarnaast is het zo dat het algemeen bekend is dat video’s meer opvallen dan andere Facebook posts.

  • Je kunt fans / volgers mee laten kijken tijdens speciale momenten

Wanneer je bijvoorbeeld iets spectaculairs hebt wat jouw fans op dat moment moeten zien, kun je jouw volgers mee laten genieten.

  • Facebook slaat de video op

Nadat je de live opname stopt vraagt Facebook of je hem na enige tijd ook wilt publiceren op de pagina. Zo kunnen fans die het live-moment gemist hebben de video alsnog bekijken of kunnen fans de video nogmaals bekijken.

  • Gemakkelijk aan te kondigen

Weet je bijvoorbeeld al dat je op een bepaalde dag en op een bepaald tijdstip live gaat met een video, dan kun je jouw fans via jouw pagina al informeren over het live-moment van de video.

Wanneer inzetten?

Er zijn verschillende momenten waarop het inzetten van een live video of video-poll interessant kan zijn voor jouw bedrijfspagina:

  • Live video

Wellicht ga je een nieuw product presenteren of heb je een andere leuke/interessante gebeurtenis die je op dat moment wilt delen met je fans. Vooral veel beroemdheden en sportclubs maken er gebruik van. Zij zetten live video bijvoorbeeld in om een conversatie met de fans op te zetten.

  • Video-poll

Als bedrijf kun je een video-poll bijvoorbeeld inzetten als je wilt testen welke van twee producten het populairst is. Deze vorm van live video wordt door steeds meer bedrijven ingezet. Ook wij zetten het regelmatig in voor onze klanten.

Een voorbeeld van een live video en een video-poll op onze Facebookpagina.

Wilt u ook profiteren van de laatste Facebook-innovaties? Bekijk dan onze social media strategy dienst.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvend een adviesrapport aan of neem contact op met één van onze strategen.

Gratis adviesrapport aanvragen >