Facebookreacties goed voor SEO

Sharing is caring

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan en ontvang social media tips & tricks direct in uw inbox!

Gratis nieuws & tips


Facebookreacties goed voor SEO

Werkt dat nou? Facebookreacties op jouw website? Er is ondertussen veel discussie geweest over het integreren van Facebookreacties op websites, bijvoorbeeld onderaan een blogitem. Voorheen werden deze reacties niet door Google opgepikt en zouden ze lastig te modereren zijn.Uit onderzoek blijkt echter dat deze reacties wel degelijk worden geïndexeerd door zoekmachines als Google. Hiermee zijn ze van grote waarde voor jouw SEO. Google heeft inmiddels ook zelf aangegeven dat dit voor website-eigenaren zeer interessant kan zijn. 

Wat zijn Facebookreacties?

De reacties die de bezoekers achter laten in het Facebook reactieveld onder jouw blog of website, dat zijn de Facebookreacties die wij hier bedoelen. Je kunt dan alleen een reactie achterlaten als je bent ingelogd met jouw eigen Facebook account. Het reactieveld ziet er vrijwel hetzelfde uit als op de website van Facebook zelf. Door een reactie te plaatsen in zo'n veld, wordt deze reactie niet alleen getoond op de website, maar ook op jouw Facebook profiel. Hierdoor worden al jouw vrienden ook blootgesteld aan jouw reactie. Je trekt als website-eigenaar automatisch nieuwe bezoekers naar jouw site en je wordt hoger gerankt in Google!

De waarde van deze reacties

Maar wat zijn nou écht de redenen waarom je deze Facebook comment plugin moet installeren op jouw website? Ten eerste creëert het een grotere SEO waarde, vergroot het aantal bezoekers en verhoogt het ook nog eens de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. 

SEO

Het implementeren van Facebook reacties aan jouw website of blog heeft een positieve invloed op de SEO strategie. Uit onderzoek blijkt dat het aantal reacties en likes op Facebook ervoor kunnen zorgen dat jouw website hoger wordt gerankt in Google. Alle vormen van interactie met jouw doelgroep via onder andere de social media kanalen werken erg goed voor de SEO van jouw website. Door jouw profielen actief te houden, scoor je beter in Google. Google wordt namelijk steeds slimmer en geavanceerder.

Traffic

Het leuke aan deze Facebook comments plugin is dat 'Post to Facebook' automatisch aangevinkt staat. Hierdoor kunnen alle vrienden van de commentator de reactie op Facebook voorbij zien komen in hun tijdlijn. Aan de rechterkant van jouw eigen Facebookpagina zie je namelijk een overzichtje met alle activiteiten van jouw connecties. De mensen die het korte berichtje van de reactie hier voorbij zien komen zullen nieuwsgierig worden en doorklikken naar jouw website. Hierdoor trek je gegarandeerd nieuwe bezoekers naar jouw website. De Facebookreacties hebben dus niet alleen invloed op jouw ranking in Google, maar zorgen er ook voor dat er nieuwe potentiële klanten jouw website bezoeken.

Gebruiksvriendelijkheid

Tot slot vergroot het toevoegen van een Facebook reactieveld de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Sommige mensen vinden het niet fijn om eerst al hun gegevens achter te laten voordat zij een reactie kunnen geven op een blog of nieuwsitem. Met deze Facebook plugin is het niet meer nodig om de naam, URL en e-mailadres in te vullen, maar kunnen zij direct een reactie achterlaten. De meeste mensen staan namelijk standaard ingelogd op Facebook waardoor de drempel om een reactie achter te laten veel lager wordt.

Ja, dat wil ik!

Heeft de blog je overtuigd? Dan kun je heel gemakkelijk zelf een Facebook reactieveld toevoegen aan jouw website. Als je gebruik maakt van WordPress kun je zelf de WordPress plugin downloaden en installeren. Geen WordPress? Maak dan zelf een Facebook app via deze website. Je kunt het natuurlijk ook gelijk even zelf uitproberen door hieronder in het Facebook reactieveld een reactie achter te laten, daar help je ons natuurlijk ook weer een handje mee!

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvend een adviesrapport aan of neem contact op met één van onze strategen.

Gratis adviesrapport aanvragen >