Hoe Google+ de ranking verhoogt

Sharing is caring

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan en ontvang social media tips & tricks direct in uw inbox!

Gratis nieuws & tips


Hoe Google+ de ranking verhoogt

Wist je dat je door het optimaliseren van jouw Google+ profiel en pagina hoger op kunt komen in de zoekresultaten van Google? Het was al bekend dat de reacties van Facebook van invloed zijn op de ranking in Google. Maar ook met het opkomende social medium Google+ kom je hogerop in de zoekresultaten.Google+ was in eerste instantie in gebruik door de 'early adopters'. In oktober 2013 waren er echter al 300 miljoen gebruikers actief op Google+ met +1'en, videobellen, video's delen en foto's plaatsen. Door een actief profiel wordt je namelijk hoger gerankt in de resultaten van de zoekmachines. Daarmee is Google+ alleen maar interessanter aan het worden voor onder andere bedrijven! In deze weblog geven we vijf tips voor het optimaliseren van jouw profiel/pagina.

1. Optimaliseer jouw informatie

Optimaliseer ten eerst jouw profiel en pagina door je 'about'pagina volledig in te vullen. Bepaal op welke keywords jij of jouw bedrijf gevonden wilt worden en verwerk deze in jouw informatie. Voor Woeler zijn 'Social Media', 'community builders' en 'online bereik' goede keywords. Daarnaast is Google+ een ideale plek om linkjes van jouw website en social media profielen te plaatsen. Hiermee geef je de bezoeker de kans gelijk door te klikken.

2. Link jouw Google+ profiel of pagina met de website

Zorg ervoor dat jouw Google+ profiel of pagina gelinkt is naar de website van jouw onderneming. Dat kun je onder andere doen door een Google+ Badget toe te voegen aan de website. Door een badge te plaatsen, maak je het je lezers makkelijk om jouw website aan te raden en kom je ook weer sneller hogerop in de zoekresultaten van Google. Daarnaast kan deze badge jou ook meer volgers opleveren.

3. Creëer meer volgers op Google+

Hoe meer volgers je hebt op Google+, hoe hoger je wordt gerankt in de zoekresultaten. Google zorgt voor gepersonaliseerde zoekresultaten. Dus stel, iemand zoekt in Google op community builders maar volgt Woeler niet, dan is de kans klein dat Woeler op de eerste pagina tussen de zoekresultaten staat. Maar als deze persoon Woeler wel volgt, dan personaliseert Google de zoekresultaten aan de hand van de connectie en is de kans dat Woeler op de eerste pagina verschijnt veel groter. 

4. Claim auteurschap voor jouw online artikelen

Wist je dat je met Google+ heel gemakkelijk het auteurschap voor jouw online content kunt claimen? Als jouw weblog artikel verschijnt in de zoekresultaten, staat jouw naam en foto bij het artikel. Je ziet het ook al steeds vaker voorbij komen wanneer je in Google aan het zoeken bent naar artikelen over een bepaald onderwerp. Als er een foto bij staat, ziet een artikel al snel betrouwbaarder uit en zal er ook eerder op geklikt worden. 

5. Voeg de +1 button toe aan de posts

De Google+ button heeft veel weg van de Facebook like button, maar heeft veel meer invloed op de zoekresultaten: hoe meer +1tjes je op een bericht hebt, hoe hoger je wordt gerankt in de zoekresultaten. Dit is zelfs het geval voor de mensen die geen profiel hebben op Google+. Jouw artikel gaat steeds zwaarder wegen in de zoekresultaten wanneer het aantal plusjes stijgt. Daarnaast verspreiden deze +1tjes jouw artikel ook direct op Google+: gebruikers raden jouw content aan in hun kringen en sturen op deze manier meer traffic naar jouw website. Het is dus van belang dat je het de lezer makkelijk maakt om op deze +1 te klikken. En daar dient de +1 button bij jouw artikelen voor.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvend een adviesrapport aan of neem contact op met één van onze strategen.

Gratis adviesrapport aanvragen >