Leukste paal nieuwe IT-spot ook online te volgen | Woeler

Sharing is caring

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan en ontvang social media tips & tricks direct in uw inbox!

Gratis nieuws & tips


Leukste paal nieuwe IT-spot ook online te volgen

Donderdagmiddag 20 april ging op feestelijke wijze niet de eerste paal, maar de leukste paal de grond in van de grootste IT en marketing hotspot in Alkmaar en omstreken. Bot Bouwgroep bouwt de komende maanden aan de Pettemerstraat 7 een kantoorpand van ruim 3200 m2 waar de drie online bedrijven Holder, Betty Blocks en Woeler eind 2017 naartoe verhuizen. Natuurlijk was deze handeling ook online te volgen via Facebooklive. De 'leukste paal' werd geslagen door de ouders en kinderen van oprichters en broers Tim en Chris Obdam. Bekijk hier de foto's van dit feestelijke moment.Ruim 200 werkplekken 

In het nieuwe pand komen naast 200 vaste werkplekken nog eens 30 flexplekken. “Bijvoorbeeld voor collega’s of klanten die na een afspraak nog even bij ons aan het werk willen, maar ook startup’s uit de Noordkop zijn welkom om in het ruime en creatieve pand te komen werken.” aldus een van de oprichters Tim Obdam vanaf een kistje op de bouwplaats. De broers en oprichters Chris en Tim Obdam zijn 15 jaar geleden gestart met ondernemen in Obdam. In 2007 bouwden zij een pand aan de Overweg in Obdam maar dat is ondertussen te klein.

Ontspannen 

De broers werken hard maar vinden ontspannen minstens zo belangrijk. In het nieuwe pand is elke verdieping ingericht naar een speciaal thema. De bovenste is gericht op ontspanning. Daar komt een groot dakterras met uitzicht over de binnenstad van Alkmaar, en een loungeruimte met open haard. Op de begane grond komt een restaurant voor 120 personen waar een kok dagelijks verse maaltijden klaarmaakt en er komt een sportschool met personal trainer in het pand. Naast het pand komt een voetbalveldje zodat de collega’s tijdens de vrijdagmiddagborrel gewoon een balletje kunnen trappen. 

Events 

De organisaties organiseren regelmatig hack nights, meetups en conferenties. In het pand is daarom ook een auditorium. Hier passen ruim 200 mensen in en hebben de broers grote plannen mee. “We starten dit jaar met een programmeerschool speciaal voor meisjes, 'Chicks with Divs' genaamd. Daarnaast willen we de regio Alkmaar echt op de kaart zetten als onderdeel van de grotere Amsterdamse IT regio.”  

De broers kiezen heel bewust voor Alkmaar en niet voor bijvoorbeeld Amsterdam. “Ten onrechte wordt vaak gedacht dat IT professionals vooral in de Randstad wonen. In de regio Alkmaar en omstreken wonen net zoveel mensen als in de stad Utrecht. Daar zitten heel veel goeie, professionele krachten bij die juist niet elke dag in de file willen staan en ver willen reizen.” aldus Tim Obdam. 

Meer informatie 

Voor meer informatie over de bedrijven kunt u contact opnemen met Jolanda Jansen via 06-55567057 of jolanda@jansenpr.nl.

Geschreven door Jolanda Jansen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvend een adviesrapport aan of neem contact op met één van onze strategen.

Gratis adviesrapport aanvragen >