7 redenen waarom e-mail marketing een must is voor jouw marketingstrategie - Woeler

7 redenen waarom e-mail marketing een must is voor jouw marketingstrategie

Trends en ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en op het gebied van e-mailmarketing is dat niet anders. Sinds jaar en dag is e-mailmarketing een krachtig kanaal om in contact te komen en te blijven met je (potentiële) doelgroep. In deze blog gaan we in op 7 redenen waarom e-mailmarketing een must is voor de marketing strategie.

3. E-mail marketing is geschikt voor iedere doelgroep

Ken jij iemand die geen e-mail heeft? Wij in ieder geval niet! Van je oma, vader, beste vriend tot aan je jongere nichtje: iedereen gebruikt e-mail. Er zijn dan ook drie keer zoveel e-mailaccounts dan Facebook en Twitter accounts samen. Naar verwachting zullen in 2022 meer dan 4 miljard mensen wereldwijd e-mail gebruiken en zal dit in 2024 doorgroeien naar 4,48 miljard gebruikers. Hoewel iedere leeftijd te bereiken is via e-mail, is uit onderzoek van Adobe gebleken dat Millennials (geboortejaar 1981 tot 1996)  het meest gebruik maken van e-mail.

4. E-mail marketing is relatief goedkoop en effectief

Op de tijd die je kwijt bent voor het maken van een goede e-mail na, kost het versturen van een e-mail niks. Dit maakt het, zeker voor de kleinere ondernemers, daarom een effectief middel.

5. E-mail marketing is goed meetbaar

Als online marketeers worden wij alleen warm van tools die we ook daadwerkelijk meetbaar kunnen maken. Wanneer je een e-mail marketing tool gebruikt zoals Mailchimp krijg je gemakkelijk inzicht in de resultaten van jouw e-mails. Je kunt bijvoorbeeld nagaan hoe vaak de e-mail geopend is, op welke links er is geklikt en de omzet die eruit is gekomen.

6. Je kunt e-mail marketing in elke fase van de customer journey inzetten

Hoewel het inzetten van e-mail marketing in de aller eerste fase van de customer journey lastig is omdat je nog niet beschikt over klantgegevens, kun je het wel inzetten in elke volgende fase van de customer journey. Je kunt verschillende segmentaties maken in jouw doelgroepen waardoor je in staat bent persoonlijke op maat gemaakte e-mail te versturen.

7. Bespaar tijd met marketing automation

Met marketing automation kun je klanten benaderen door middel van geautomatiseerde berichten via bijvoorbeeld e-mail. Zo kun je een standaard e-mail instellen die wordt verstuurd wanneer iemand zich heeft ingeschreven voor jouw nieuwsbrief of een e-mail met producten voor een herhaal aankoop na een X periode. Na het goed instellen van jouw marketing automation heb je hier geen omkijken meer naar. Win-win situatie, toch?

Onze Marketing Automation specialisten

Kelly Aalberse

Kelly Aalberse

Marketing Automation specialist

Maiko Groot

Maiko Groot

Marketing Automation specialist

Lorenzo Fioraliso

Lorenzo Fioraliso

Marketing Automation specialist

Meer weten over E-mailmarketing?

Wil jij hulp bij het opzetten van jouw e-mail marketing? Onze marketing experts staan voor je klaar!