Dankzij Rich Snippets / Structured Data gratis hoog in Google

Uniek vertoond worden in Google? Gebruik SEO Structured Data!

Zoekmachine-optimalisatie is de kunst van het organisch laten ranken van je website in de zoekresultaten van Google. Maar met talloze zoekresultaten waar iemand uit kan kiezen, hoe valt jouw website dan nog op? De oplossing: Rich Snippets.

Om Structured Data op je website te implementeren, moet je de volgende stappen volgen:

<script type="application/ld+json">
{
"@context": "https://schema.org",
"@type": "FAQPage",
"mainEntity": [{
"@type": "Question",
"name": "Waarom is SEO belangrijk?",
"acceptedAnswer": {
"@type": "Answer",
"text": "Het is belangrijk om te weten dat ruim 90% van de Nederlanders eerst naar Google gaan om iets op te zoeken. Het is dus erg belangrijk om goed vindbaar te zijn in deze zoekmachine. Daarnaast kijkt 95% van de zoekers alleen naar de eerste pagina van Google. Er wordt dus bijna niet doorgeklikt naar de tweede pagina. Een hogere ranking in Google draagt dus voor een groot deel bij aan de vindbaarheid van je website en bedrijf."
    }
  }, {
    "@type": "Question",
    "name": "Wat doen jullie voor SEO?",
    "acceptedAnswer": {
      "@type": "Answer",
      "text": "Zoekmachine optimalisatie is een tijdrovende bezigheid. Ons werk op dit gebied bestaat grotendeels uit zoekwoorden onderzoeken, technische analyses uitvoeren, het (her)schrijven van teksten, technische wijzigingen doorvoeren en erg goed monitoren. Zodra er wijzigingen zijn gedaan is het belangrijk de positie van de zoekwoorden in de gaten te houden. Meten is weten. Daarom maken wij bij Woeler gebruik van professionele SEO tools om de prestaties goed in kaart te brengen zodat jij precies weet wat er gaande is! Wil je precies weten wat wij doen? Klik dan hier!"
    }
  }]
}

Zoals op de foto hiernaast wordt dit op deze manier in de zoekresultaten van Google weergegeven:

Uniek Vertoond Worden In Google Gebruik Seo Structured Data

Meer weten over SEO?

Meer weten over zoekmachine-optimalisatie? Lees onze SEO-blog en ontdek waarom SEO belangrijk voor jouw website is en neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze experts!