Nieuwe features Pinterest: hoe zet ik dit in voor mijn bedrijf? - Woeler

Nieuwe features Pinterest: hoe zet ik dit in voor mijn bedrijf?

De nieuwste mogelijkheden van Pinterest voor jou op een rij! Pinterest kun je niet meer wegdenken uit jouw huidige marketingstrategie. Hoe kun je de nieuwste tools van Pinterest goed inzetten voor jouw bedrijf en een optimaal resultaat behalen? In deze blog geven we daar antwoord op!

Wat is Pinterest Predict?

We hebben al een aantal onderscheidende factoren van dit platform genoemd, maar wat Pinterest nog meer onderscheidt is dat zij niet meedoen aan trends wanneer deze al zijn begonnen, maar zij maken een voorspelling van de trends die nog gaan komen: Pinterest Predicts. Nu kun je jezelf afvragen: werkt dit? Van de voorspelde trends die de afgelopen twee jaar zijn gedaan zijn acht van de tien voorspellingen uitgekomen. Uit onderzoek is gebleken dat trends op Pinterest langer duren dan op andere platformen. Hoe kun je dit inzetten voor jouw bedrijf? Door middel van Pinterest Predicts kun je slim inspelen op de komende trends en op het succes van deze trends meeliften.

Per trend wordt door Pinterest ook een voorspelling gedaan welke doelgroep welke trend interessant vindt. Op deze manier kun je als bedrijf heel gericht gaan targetten. Pinterest zegt zelf: “Own the trend that starts earlier, grows faster and lasts longer”. Een van de trends die Pinterest heeft voorspeld voor 2022 is Oh My Goth. Pinterest voorspelt dat goth haar weg vindt naar het grote publiek in alle leeftijdscategorieën. Al deze trends zijn terug te vinden op pinterestpredicts.com.

Wat zijn Merchant Details op Pinterest?

Vandaag de dag kiest een consument niet zomaar voor een merk. Een consument kijkt eerst of het merk aansluit bij hun persoonlijke waarden. Merchant Details is een nieuwe feature op Pinterest waarmee bedrijven direct kenbaar kunnen maken wie ze zijn, waar zij voor staan en wat hun kernwaarden betekenen. De Merchant Details worden bovenaan de pagina weergegeven. Pinterest gaat uit van vijf kernwaarden, namelijk:

1. Eco-friendly: je bevordert milieuduurzaamheid en/of gebruikt geüpcyclede of gerecycleerde materialen.
2. Inclusive: je promoot het maken en op de markt brengen van producten voor een breed scala van lichaamstypes, leeftijden en/of etniciteiten.
3. Invested in good: je bevordert filantropische donaties als prioriteit en/of bent een geregistreerde B Corporation (bedrijven die voldoen aan de hoogste normen inzake sociale en milieuprestaties)
4. Personal touch: je promoot ambachtelijke, handgemaakte producten en/of innovatieve winkel- en leveringsmogelijkheden.
5. Responsibly sourced: je bevordert ethische praktijken of transparante productieprocessen, ingrediëntenlijsten en/of bent fairtrade gecertificeerd.

Hoe werkt product tagging in idee pins?

Je kunt vanaf nu producten taggen bij een idee pin. Op deze manier kun je met je volgers delen wat jij leuk vindt. Creators op Pinterest zijn mensen die originele content maken om een community op te bouwen en anderen te inspireren met hun ideeën. Iedereen die content op het platform maakt, kan een maker zijn! Wanneer een creator een bedrijf tagt in de pin, kan het bedrijf dit accepteren en deze ook weer promoten.

Pinterest uitbesteden?

Al met al, Pinterest wordt steeds breder inzetbaar en daarmee interessant voor jouw bedrijf. Ben je benieuwd hoe wij dit platform voor jouw bedrijf kunnen inzetten? Neem dan hier contact met ons op. We helpen je graag met het uitwerken van jouw passende marketingstrategie!