10 tips voor Social Media content

Sharing is caring

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan en ontvang social media tips & tricks direct in uw inbox!

Gratis nieuws & tips


10 tips voor Social Media content

"Wie niet sterk is, moet slim zijn". Naar aanleiding van dit motto geef ik in het volgende artikel handige tips om te scoren met slimme content. Als klein bedrijf heb je immers niet altijd de mogelijkheid om veel geld opzij te zetten voor grote en langdurige campagnes. Aan de hand van een paar trucjes kan je toch zorgen voor veel interactie op kanalen als Facebook en Twitter. Het spreekt voor zich dat iedere doelgroep natuurlijk een andere benadering nodig heeft. Desalniettemin zijn de volgende tips voor iedere doelgroep wel enigsinds toepasbaar en de basis van leuke, leerzame en inspirerende berichten.

 1. Humor
  Grappige afbeeldingen en leuke uitspraken zorgen voor een lach (like) en worden daarmee ook het meest gedeeld. Een goede grap houd jij immers ook niet voor jezelf, maar die vertel je door aan vrienden of familie. 
 2. Kortingen, freebies en acties
  Wij Nederlanders zijn dol op kortingen en freebies. Heb jij daarom een keer iets over of in de sale? Maak er dan een leuke 'like & win' actie van op Facebook of Twitter.
 3. Durf te vragen
  Wees niet bang om af en toe een vraag te stellen aan je fans en volgers. Het zal je verbazen hoeveel mensen antwoord zullen geven en daarmee ook aandacht vestigen op jouw kanaal. Ook is dit een slimme manier om producten of diensten te verbeteren aan de hand van opmerkingen uit je doelgroep. 
 4. Blijf menselijk
  Een commerciële status update waarover iedere letter is nagedacht werkt niet. Houd het persoonlijk door je fans en volgers ook eens een kijkje te laten nemen in de keuken. Leuke gebeurtenissen of foto's van de bedrijfsborrel kan best een keer. 
 5. Terugkerende thema's
  Leuke en terugkerende thema's zorgen voor herkenbaarheid en een grotere fanbase. Fans en volgers zullen uitkijken naar de volgende editie en ook steeds fanatieker reageren of meedoen. 
 6. Inspireren 
  Indrukwekkende quotes of mooie sfeerfoto's worden over het algemeen ook leuk opgepakt. Houd deze wel dicht bij je product of dienst. 
 7. Tips & trucs
  Geef leuke 'inside' tips over jouw product of dienst. Zoals ik eigenlijk heb gedaan door dit artikel te schrijven.
 8. Creeër een platform
  Geef je fans of volgers opdracht om leuke foto's/ideeën op te sturen die gerelateerd zijn met jouw product of dienst. Hierdoor wordt jouw kanaal een echt platform waarop fans kunnen discussiëren over jouw product/dienst.
 9. Meten is weten
  Wat werkt wel en wat juist niet? Kijk in je administratiepanel naar de statistieken van je berichtgeving en bepaal welke soorten content het sterkst werken bij jouw doelgroep.
 10. Hergebruiken
  Mooie afbeelding gezien van een 'concullega'? Hergebruik deze dan en zet er je eigen tekst bij. "Beter goed gejat, als slecht bedacht", zeg ik altijd maar.

Heb je vragen of zelf nog suggesties voor slimme content, dan hoor ik het uiteraard graag hieronder in een reactie.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvend een adviesrapport aan of neem contact op met één van onze strategen.

Gratis adviesrapport aanvragen >