Hoogste punt in recordtempo bereikt; 17 Obdammers bouwen samen aan het Alkmaarse pand

Sharing is caring

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan en ontvang social media tips & tricks direct in uw inbox!

Gratis nieuws & tips


Hoogste punt in recordtempo bereikt; 17 Obdammers bouwen samen aan het Alkmaarse pand

Van braakliggend terrein, naar een stalen karkas dat boven het pand van de buren uitsteekt. Precies 3 maanden na de eerste paal, bereikt het pand op Overstad haar hoogste punt. En dat met dank van 17 toppers met dezelfde achternaam: Obdam!Twee familiebedrijven 
Oprichters Tim en Chris Obdam zijn in 2002 als zolderstartup gestart in het ouderlijk huis. Nu, 15 jaar later, staan de broers op het punt om Obdam te verlaten. Omdat de bedrijven zo hard groeien moet er een nieuw pand komen, en de broers besluiten dit pand in Kaas-stad Alkmaar te bouwen. Wie langs het bouwterrein loopt kan het al zien staan. Grote borden met in oranje letters Obdam geschreven. Maar schijnt bedriegt, want dit is niet een van de bedrijven van Tim en Chris Obdam. Dit is het staalbouwbedrijf Vic Obdam. Zij maken en plaatsen de staalconstructie van het pand. Het is een staalbouwbedrijf uit, hoe kan het ook anders, Obdam. En hoe kan het nog meer anders: Familie van de broers Obdam. 

Bij Vic Obdam is op het moment Gino Obdam in charge en ja, dit is verre neef van de broers. De Obdammer familie is ondernemend en zit vol met vaklui. Want bij zowel het staalbouwbedrijf als de bedrijven Holder, Woeler en Betty Blocks werken opvallend veel Obdammers. Zoveel, dat het wel familiebedrijven kunnen zijn. We willen ze dan ook graag even voorstellen. 


Tim Obdam 
De oudste van de twee broers (sorry Tim) en oprichters van de drie bedrijven. Tim studeerde commerciële economie. Als zoon van een agrariër weet hij als geen ander hoe het is om een eigen bedrijf te runnen en hoe zwaar dit kan zijn. Samen met zijn broertje Chris begon hij een radiostation, verkocht hij jingle’s en zorgde met zijn drive-in show ervoor dat tijdens menig feest het dak eraf ging. Later startte hij zijn eerste bedrijf Holder. Vernoemt naar het robuuste apparaat dat zijn vader vroeger gebruikte om het land te bewerken. Niet kapot te krijgen, simpel maar het allerbelangrijkste, het apparaat doet gewoon wat het moet doen. En daar houden de broers van. 

Chris Obdam
Het broertje van Tim. Chris studeerde informatica en kan dus goed programmeren. Chris houdt ervan als dingen simpel in gebruik zijn en bedenkt graag nieuwe producten. Samen met zijn broer richtte hij de drie online bedrijven op. Het eerste bedrijf, Holder, is een online productontwikkelaar. Vanuit Holder zijn het applicatie-ontwikkelplatform Betty Blocks en online marketing bureau Woeler ontstaan. 

Gino Obdam
Een pand blijft niet staan zonder stevige staalbouwconstructie. En daar komt Gino om de hoek kijken. Hij is een verre neef van de twee broers, maar vooral ook een goede vriend. Gino is eigenaar van Vic Obdam Staalbouw (vernoemt naar zijn vader). 

Vic Obdam 
Oprichter en mede-eigenaar van Vic Obdam Staalbouw. Eigenlijk al gepensioneerd maar stiekem nog steeds heel actief binnen het bedrijf. Vic begon het bedrijf op 1 januari 1984 en is nog steeds een onmisbare schakel in het bedrijf.

Fons Obdam
Fons is de logistieke man in het staalbouwbedrijf. Hij zorgt voor het interne transport bij Vic Obdam. Het laden van de materialen, vervoeren en weer tijdig lossen hoort onder zijn verantwoordelijkheden. Hij is hiermee een hele belangrijke schakel in het proces! 

Hidde Obdam
Is voorman van de montage bij Vic Obdam. Hij zorgt ervoor dat de bouw gestroomlijnd plaatsvindt. Tot op de millimeter nauwkeurig zorgt hij ervoor dat de constructie op zijn plek staat. Op deze manier passen alle onderdelen perfect in elkaar en loopt het bouwproces gestroomlijnd. 

Oscar Obdam
Oscar is projectmanager bij Vic Obdam. Hij woont in Obdam en zorgt ervoor dat de stalen constructie op tijd staat. Een mooie uitdaging aangezien er meer dan 200.000 kilo staal op de juiste plek moet komen. 

Tom Obdam
Tom is een oom van Tim en Chris en woont om de hoek. De broers fietsten en rijden hier dagelijks langs en zwaaien altijd even. Tom heeft een eigen bedrijf, Tomex. Naast staalbouwconstructies voor zijn neefjes doet hij ook veel ander werk. Zo heeft hij bijvoorbeeld een deel van de constructie van de Betuwelijn tunnel gedaan.

Margreet Obdam
Veel mensen weten het niet, maar Margreet is de moeder van Tim en Chris. Margreet is altijd betrokken geweest bij het bedrijf. In eerste instantie had ze weinig keuze, ze woonden en werkten in hetzelfde huis. Maar ook toen de jongens uitvlogen naar een eigen pand, is ze altijd actief gebleven in het bedrijf. Op dit moment werkt Margreet op de sales afdeling van Woeler, ze kan als geen ander het verhaal vertellen en mensen enthousiasmeren om samen de online marketing op te pakken. 

Emiel Wit
Z’n achternaam doet anders vermoeden, maar hij hoort er echt bij. Zijn moeder is een echte Obdamse, Emiel is een neef van Tim en Chris. Na zijn stageperiode heeft hij zijn opleiding Informatica afgerond en is hij trots onderdeel van het Holderiaanse techteam. Vorig jaar verhuisde Emiel al naar Alkmaar, dat de bedrijven nu ook naar Alkmaar verhuizen vindt hij een grote pre. “Niet meer rennen voor de laatste trein na de vrijdagmiddagborrel en ’s ochtends een half uur langer in mijn bed blijven liggen! Top!” 

Dani Obdam
Dani is een van de neefjes van Tim en Chris. Hij loopt stage in het bedrijf als programmeur. Hij moet na zijn stage nog een jaartje studeren maar is zeker wel van plan om regelmatig langs te komen in het nieuwe pand. “Er komt een voetbalveldje en dakterras, daar ga ik zeker wel een paar biertjes drinken” 

Cas Obdam
Het volgende neefje is geen programmeur. Cas is Inside Sales Agent bij Betty Blocks. Hij is verantwoordelijk voor overzeese successen in de USA. Een mooie uitdaging waar hij zich graag in vastbijt. 

Jimi Obdam
Jimi is de zoon van Tom, en kent de staalbouw en ijzerwerken dus op zijn duimpje. Samen met zijn vader en de collega’s van Vic Obdam werkt hij ook aan de staalconstructie van het pand. 

Rens Obdam
Rens is een zeer ervaren monteur bij Vic Obdam. Zijn belangrijkste taak is ervoor zorgen dat de draagconstructie goed en stevig op zijn plek blijft hangen. Een belangrijke taak waar Rens zijn hand niet voor omdraait. Ruud Obdam Is de werkplaats chef bij Vic Obdam en zorgt er niet alleen voor dat de productie van de staalconstructie de perfecte kwaliteit heeft. Het is ook nog eens zijn taak dat alles netjes op tijd klaar ligt voor montage. Niet geheel onbelangrijk aangezien de broers Obdam nog in 2017 vanuit Alkmaar willen werken. 

Pim Obdam
Familiebedrijf heeft wel een nieuwe dimensie gekregen met lijntjes. Als broer van Vic en Ruud is ook Pim nauw betrokken bij de bouw van het pand in Alkmaar. Daarnaast speelt Pim ook al jaren de rol van (hulp)Sinterklaas bij Holder. 

Ben Obdam

Tim en Chris hebben het als broers ondernemen niet van een vreemde. Ben Obdam had vroeger een bedrijf met Gerard, de vader van Chris en Tim. Ben werkt nu veel voor Vic Obdam. 

Snap jij het nog? In totaal werken er dus 17 Obdammers niet alleen aan, maar straks ook in het pand. Zoveel collega’s met dezelfde achternaam is eigenlijk wel heel bijzonder.


Geschreven door Jolanda Jansen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvend een adviesrapport aan of neem contact op met één van onze strategen.

Gratis adviesrapport aanvragen >